Sign in to follow this  
Occupant

Upgraded to Winders XP, now no USB devices

Recommended Posts

I've upgraded to winders XP, and now none of my usb devices register ...

Keyboard & mouse

canon 6100 c printer

HP laserjet 1000

LG camera

flashed bios - via 4in1 patch 4.37 -

msi 6380 althon xp 1800 + 256 mb of ram

usb devices are listed as unknown, even after installing drivers ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes... they're in the device manager listed as

VIA Rev 5 or later USB universal root hub controller ( listed 3 times)

USB root HUB (listed 3 times)

Unknown Device (listed 3 times)

these entries are all under the 'usb controllers' section of the device manager

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a VIA mobo too, the 3-times appearance of the USB devices is normal. Why it doesn't work in XP, dunno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you did an upgrade try deleting the unknow devices. XP should then see them and install them properly.

You may need to bite the bullet and just format and do a clean install.

Share this post


Link to post
Share on other sites
You may need to bite the bullet and just format and do a clean install.

Thats how I did my upgrade, I bought XP Pro Retail Package, and I dont like the 'upgrade packages' because they're often buggier than the full version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this