andersr

MegaRaid WebBios problem on LSI 9265-8i

Recommended Posts

I have a LSI 9565-8i card where i run four SSD's in raid 0. I'v had the card for a few years and originally had a problem with not being able to set the stripe size i wanted, the webbios simply reverted to 256kb no matter what i did.

I have lived with 256kb and the performance penalty it gives for the things i do, but i have now upgraded to Windows 10 and decided to fix the problem.

I have upgraded the firmware to 23.33.0-0023 thinking this would solve the problem but the webbios still changes back to 256 in stripe size when i chose to save a new setup. The webbios is version 6.1-73-00 and i dont think it was updated with the firmware of the card.

My questions are:

- Can i upgrade the webbios, if so how - i cannot find a dedicated download for this at Avagotech.com (Which now owns LSI)

- Has anyone else experienced the same, and if to how did you fix it?

Thanks

Anders

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because i assumed thats what you use for configuring the array, but now that you ask it dawns on me that there is preboot cli also at boot up, is that a console alternative to the webbios?

I'm just a home user so using a gui was the easiest way for me to setup the array.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What OS are you using? Have you tried the utility through the OS vs the pre-boot menu area?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because i assumed thats what you use for configuring the array, but now that you ask it dawns on me that there is preboot cli also at boot up, is that a console alternative to the webbios?

I'm just a home user so using a gui was the easiest way for me to setup the array.

Can't find anything about a 9265-8i but the 9260-8i and 9261-8i's etc. I've used all have a pre-boot GUI. But for most operations I use the OS tools - MegaCLI (Linux) or MegaRAID Storage Manager (Windows). Never actually heard of WebBIOS myself.

Plus doesn't need mentioning monitoring arrays requires use of OS tools anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies.

Kevin > I am running Windows 10, but afaik you cannot change the stripe size after you have initialized the array?

qasdfdsaq > For some reason there are no support or downloads for the 9265 after Avagotech has taken over LSI, there were on LSI.com before. Perhaps the pre-boot gui is the same as the webbios? In any case, as i just wrote to Kevin i don't think you can change the stripe size after having initialized the array, and since i'm running on one big array i need to initialize before installing the OS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know this thread is dated at this point, but for future reference, it appears that the LSI 9265 is the same as the 9266 just with different SFF-8087 port placement.

Edited by Axl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now