Sign in to follow this  
user12345

Areca RAID6 Volume Set failed

Recommended Posts

Hi,

since a couple of days we have a problem with our good old Areca ARC-1160 RAID System.

As you can see in Screenshot attached we have two RAID6 Sets each with two urgent Volumes.

First Raid Set (#00) is working fine.

On Raid Set # 01 we have to problems.

First Volume of Raid Set # 01 is also OK, but second Volume Set ARC-1160-VOL#03 (0/0/3) is just in failed state.

Status page of failed Volume set is also attached as screenshot.

In log we can see that Rebuilding ARC-1160-VOL#03 failed because of Reading Errors on IDE Channel 4 HDD. So we replaced IDE Channel 4 HDD and controller started to rebuild ARC-1160-VOL#02. ARC-1160-VOL#03 is still in failed state.

So we tried to make a drive clone of IDE Channel 4 HDD using dd, but it fails with Read Input errors.

Now we don't know what to try next. We wrote to Areca support, but we read that it can take several days.

Maybe one of you have an idea.

Thanks for your help and I know that we have to make backups next time.

post-102980-0-88956200-1428578857_thumb.

post-102980-0-77433800-1428578861_thumb.

post-102980-0-32966500-1428578866_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Replace the failed disk on channel 4, no need to clone it. Rebuild as appropriate.

Sounds like disk on channel 5 failed as well but was replaced and the volume rebuilt successfully? Since channels 4 and 5 are part of the same RAIDset, well, let's just say good thing you were on RAID6...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this