Sign in to follow this  
pharford

Corrupt LSI SAS 9260-16i

Recommended Posts

I have a LSI MegaRAID SAS 9260-16i RAID controller. Somehow it's become corrupted and now it the machine won't load the card on startup. The following message appears:


On-board expander FW or mfg image is corrupted.

Flash expander FW and mfg image using recovery tools.


This is before POST has completed so I can't boot the machine, load the BIOS or load the WebBIOS in order to try and flash the firmware.


It's running the latest version of the firmware (2.130.403-3066, package build 12.15.0-0189).


I've tried booting the machine with a good RAID card with the corrupt on in a second PCI but it still fails to load the corrupt card.


Any help appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

For starters, do you have a current backup of the array this card was powering? There isn't a great way to DIY fix this card if the ROM isn't even pushing through at boot. You could try switching the PCIe slot order to get a known working card to load first, but even at that point flashing the new firmware/bios is going to be tough. It will probably need to be RMA'd for a proper fix or a reach out to LSI's tech support to get the expander firmware and method to flash it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this