Sign in to follow this  
efsenable

2 840 pro's in RAID0 - low score.

Recommended Posts

Hey,

I don't know what I'm doing wrong.. I'm running a 4770k, a gd65 gaming and 2 840 pro SSDs and this is the score I get :


G2aDCD3.jpg

The block size is 128k and the latest drivers for Intel's RST is installed.

What Am i doing wrong, and is there a way to improve these crappy results frown.gif

Thanks in advance for your help.

Greg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I set the write-cache to disable and this is the result that i get -

r9yz46y.jpg

WHat do you think ? is it ok for such array ?

Please assist if possible.

Thank in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you use the Samsung magician software? Supposedly the RAPID mode is designed to get you the full performance.

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads/Samsung_SSD_Rapid_Mode_Whitepaper.pdf

Note: real world situations for most users may not need this mode and each users setup is different, so results will be different. As Brian said, the numbers are good. Do a google image search for 'Raid 0 ssd crystaldiskmark' and see how the drive compares with other users who have done it on a variety of drives.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you use the Samsung magician software? Supposedly the RAPID mode is designed to get you the full performance.

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads/Samsung_SSD_Rapid_Mode_Whitepaper.pdf

Note: real world situations for most users may not need this mode and each users setup is different, so results will be different. As Brian said, the numbers are good. Do a google image search for 'Raid 0 ssd crystaldiskmark' and see how the drive compares with other users who have done it on a variety of drives.

You can't use that software when your disks are in RAID.

It won't detect them.

Edited by efsenable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samsung 840 Evo 1TB RAID vs. RAPID Benchmarks

So here are benchmarks of my two 1 TB Samsung 840 EVO SSDs, both in RAID 0 and in RAPID. The 4K speeds are horrible in RAID 0, how come???
840 EVO was NOT designed to work well in RAID. That's what Samsung Tech Support told me but I had to try on my own. Bad idea! wasted 3 days testing

AS SSD Benchmark with IRST 12.9.0.1001 in RAID 0 (W8.1)

zui4xu.jpg

AS SSD Benchmark with IRST 12.8.0.1016 in RAID 0 (W8.1)

1zzrfiq.jpg

Not very happy to be honest. those 4K speeds are horrible

Previous benchmarks with RAPID, 4K is way better:

AS SSD Benchmark with IRST 12.9.0.1001 (W8.1):

28lqc0p.jpg

AS SSD Benchmark with IRST 12.8.0.1016 (W8.1)

24nibdx.jpg

==========================================

Windows 7 Benchmarks:

AS SSD Benchmark with Intel Chipset Drivers 9.4.0.1027 (W7) [RAPID]

21j3k9e.png


AS SSD Benchmark with IRST 12.0.7.1002 (W7) [RAPID]

el5zyp.jpg

Backing up a system image using Macrium Reflect Pro (source C: / Desitination: d:)

Using RAID = 170 MB/S
Using RAPID = 450 MB/S

so in real world usage, RAID 0 was much worse for me

I am formatting now and going back to my shiny RAPID FTW

Edited by MaXimus666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this