Sign in to follow this  
Followers 0
xcomponent

Need some help with A-data SP900 128GB SSD

5 posts in this topic

Hello, friends! Yesterday I bought this SSD and I have serious issues with it. The speed drops no matter what I do, I've aligned the partition, tried it under XP, WIN7, I tried everything I could think of. No matter what I do, this is what I get under hdtune - the speed drops equivalently placed regardless of anything I tried so far:

HDTune_Benchmark_ADATA_SP900.png

If anyone have experience with this ssd, please help.

Tried to update the firmware as well, but it seems that I have a model, that doesn't have and update at their site.

My HW specs:

GB-Z68X-UD7

tried both Intel and the Marvell Controller, AHCI, IDE, there is no change whatsoever!

Edited by xcomponent
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the SSD new? Or is it used? If it's used, has it been securely erased recently?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the SSD new? Or is it used? If it's used, has it been securely erased recently?

Yes, it's brand new, I format it and it's aligned. Do you think I should securely erase it, though it haven't been used before?

Edited by xcomponent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the SSD new? Or is it used? If it's used, has it been securely erased recently?

Thanks buddy. I've managed to fix the issue with the spikes by securely erase it with parted magic. However, I feel obliged to warn the readers of this forum to stay off this particular drive (everything with SP900 on it). I don't think is a fake, but it's a marketing trick by A-data. The drive is 100% identical with every drive with C3G firmware in every single review. I mean visually identical - packaging, drive, e.t.c. The speeds however and the firmware of this one is different - this is with signature 28186 and 5.0.6 as FW version. It cannot be updated from their firmware signatures and It's about 50-60% slower than anything tested as SP900.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks buddy. I've managed to fix the issue with the spikes by securely erase it with parted magic. However, I feel obliged to warn the readers of this forum to stay off this particular drive (everything with SP900 on it). I don't think is a fake, but it's a marketing trick by A-data. The drive is 100% identical with every drive with C3G firmware in every single review. I mean visually identical - packaging, drive, e.t.c. The speeds however and the firmware of this one is different - this is with signature 28186 and 5.0.6 as FW version. It cannot be updated from their firmware signatures and It's about 50-60% slower than anything tested as SP900.

Thanks!

Hi I have very similar issue to you, same drive, signature on mine is 28184, and not listed in the firmware update... Have you had any contact with your supplier or Adata about this? I have contacted both my supplier and Adata and will feedback any response here.

Here is Adata's response...

Hello,

Thank you for contacting ADATA Technology.

After checking your SSD is new version and the latest Firmware version is ver. 5.0.6.

In general the SSD Firmware will be NOT upgraded if you can not find any matching signature in compression pack.

Thank you.

Best Regards,

ADATA Technology.

Edited by ACTechUK.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0