Search the Community

Showing results for tags 'nvm'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Storage Hardware
    • SMB/Enterprise Storage
    • RAID Cards and HBAs
    • Solid State Drives (SSD)
    • Hard Disk Drives (HDD)
    • Home Storage and Computer Hardware
    • What Drive Should I Buy?
  • StorageReview News, Reviews and Projects
    • Storage News & Reviews
    • Enterprise Test Lab Reviews/Projects
  • General
    • Site Suggestions & Help
    • Storage and Tech Bargains
    • StorageReview Marketplace
    • The Bar & Grille
    • Reliability & Performance Drive Databases

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. When I friend was looking for an SSD upgrade, I took advantage of it and sold my 'pedestrian' SATA SSD and replaced it with Samsung 950Pro connected via an adapter in a PCIEx16 slot. It took some wrangling but the drive is bootable on a Z87 board and is generally working fine. I ran some benchmark with Crystal DIsk Mark etc and they are more or less in line with reviews. However, when doing simple tasks, I'm not entirely impressed - for example I recently downloaded a zipped file - a compressed linux image. (650MB uncompressed) I wanted to unzip to the same folder and saw speed around 2-3MB/s, not exactly what I expected. The same goes for very small files - something that I'd expect to be instant. I check the activity monitor and CPU was hardly used, so clearly it is the SSD that's bottlenecking somehow? Finally I have 24GB RAM so I would expect Windows 10 to take advantage of that to cache recent files in RAM (such as the one I just downloaded)? Is there a way to investigate what's going on? I should probably add that while there is no radiator, the SSD is pretty well ventillated and running benchmark for longer indicates that there is no throttling even under have load for at least 10 minutes. The rest of the system: CPU i5 3.4GHz quad core 24GB DDR3 #1600Mhz c: - 256gb Samsung 950 Pro PCIE 3.0 x4 d: 4 way raid-0 - 4 x 500gb Sandisk Ultra II SATA SSD s: - 3TB backup HDD (nightly backups of d: and some folders on c: using CrashPlan - I temporarily turned it off, but no change) As you can see I have spare disks attached so I could create an image and perhaps reformat with a different stripe size perhaps?