opq

Member
  • Content Count

    287
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by opq

  1. Not according to the temperatures. It's only ~40-45 degrees C.
  2. Hi, I've had my Raptor 74GB since August, and since day 1 it's been giving me weird freezing problems. I thought it was to do with RAM and my shuttle SD31P compatibility but today when having the problem for a while I swapped out the Raptor and the computer is fine. SMART on drivei s fine, and WD DLG tools don't pick anything up. I wonder what can be wrong? The computer freezes every 1 in 10 or so until i shake it and repower on at POST. Sometimes it freezes inside Windows. When it freezes the HDD light stays on indefinitely.
  3. Thanks guys! Is there a way to RMA without getting a refurb?
  4. Hi, has anyone else noticed the extremely high CPU and memory usage by Symantec AntiVirus Corporate Edition 10? I've installed the client on a few computers now and I noticed RTVSCAN.exe and DOSCAN.exe using very high CPU loads constantly until I terminate the process, and the RAM doesn't seem to be any bit better. It can use over 150MB of physical RAM. Any solutions apart from downgrading back to 9? At first I thought it was just an oddity but I realize now that every single computer I've upgraded/fresh installed it on gives the same symptoms.
  5. Hi, I'm doing a soldering replacement for my Apple PowerBook's headphones jack. I ordered a broken motherboard of the same PB off eBay and saw that it has 5-6 soldering points like - - - - - - With capacitors, I heated one side and pushed the rest out, but that won't be possible with this, right? How would I go about doing this? Thanks! (P.S. my existing one has a bad sensor that makes my PB mute because it thinks headphones are plugged in even if they arent and Apple is asking for US$500 + $100 labor for replacing the board).
  6. opq

    Soldering Jacks?

    I have a pump. But according to someone Apple has used Silver-based solder. When I heat it with my iron, it just bubbles but doesnt come loose. Is the boiling point of these solders higher compraed to traditional lead based sodler?
  7. opq

    RAID Chipsets

    Hi, just wondering, I know that if I plug a single HDD onto my Socket 370 MSI motherboard's RAID controller, format it and use it on a standard IDE channel, it won't read. This is because of the manufacturer independent code, right? But say I have a Promise onboard controller, and if I do a RAID 1, and the onboard controller fails, what can I do to get my data back? Can I use a PCI Promise controller? would those have the same algorithms for RAID?
  8. I've set up a 450x20 computing news ticker with flash to cycle the latest stories from our website, and was wondering if anyone's interested in using it for their website... Thanks!
  9. Hi, I have a 570 3.8GHz P4 Engineering Sample that lets me change the multiplier from anywhere between 14x and 19x (2.8GHz and 3.8GHz) - Do I save power and lower temperatures by clocking it at the slowest?
  10. Article Source: http://www.pcnx.com/view.asp?685
  11. opq

    Enabling DMA

    I currently have a 915 board with a HDD attached to a SATA channel and a Pioneer DVD writer attached to the PATA channel. My question is, how do I enable DMA for my DVD drive? Nero's infotool reports it as being in PIO mode and transfers are extremely slow with 100% CPU usage. When I go into the Control Panel > Device Manager > IDE Controllers, only the channel with the hard drive shows the advanced tab that shows me the status with an option to turn on DMA. Oh and I am using XP MCE 2005
  12. opq

    Enabling DMA

    Wow, lots of replies.. Thanks for the effort guys! > Try a new 80 pin cable and retry your suggestions.. Perhaps your cable is bad, and your computer is automatically knocking your xfer rate down because of this. I've already done that. I've tried the box ASUS cable, and others that I know work. > Did you try NONE or CDROM yet? I've tried auto and CDROM for the device type, and UDMA 4 and Auto for the UDMA setting. > Strange. There appears to be an Application Accelerator for i915 from january 12 2005. If it doesn't install you should try the site of the mobo manufacturer or start complaining iif they don't have working drivers. Whether it's IAA 2.x, IAA RAID 4.x or Intel Matrox 5.x, none of them are compatible with my board according to the error I get when I run it. > I was trying to emphasize the multiple reboots between each change, because I found that necessary to make the change actually work. I always reboot in between each step. And for the last part by George, I've set it to Standard IDE, and enhanced support mode is set to SATA. Onboard IDE operate mode is set to Enhanced. Hmm what else cant here be?
  13. opq

    Enabling DMA

    Mockingbird/ericq, I've tried both your suggestions. No luck =( BIOS has been set to AUTO and UDMA before...
  14. opq

    Enabling DMA

    The Intel App Accelerator doesn't work for 915 chipsets and their Matrix storage utility won't install on my P5GD2 board. I already have those drivers installed. XP says 'Use DMA if possible' but it still uses PIO. I've tried reinstalling the DVD drive in Device manger.
  15. Hi, is there any way to stretch a 16:9 video so that it fits and uses every pixel on a 4:3 resolution screen in Windows Media Player 10? I know you can do this with Gabest's Widnows Media Player Classic, but that program lags whenever I try watching something that's been burned to a DVD or CD (whereas WMP does not)>
  16. Nope, you can tell... not been thought out well at all (I can't even remember what I set the limits to :\) All details are given when you sign up for a free basic account (http://my.pcnx.com). Free service has always been available! You can sign up from the myPCNX page! I'm just prepared to give away more flexible account options to those who participate at the PCNX forum more Ripped straight from inside the Image Hosting panel: - Our basic image hosting plan that includes 15MB of disk space (100KB maximum per image) and 100MB of monthly bandwidth. This plan costs you nothing. - The Basic Plus! hosting plan includes 100MB of disk space (200KB maximum per image) and 500MB of monthly bandwidth for just US$4.95/month. - The Deluxe plan includes 200MB of disk space (500KB maximum per image) and 1000MB of monthly bandwidth for just US$9.95/month. - Need a top-notch service plan? The Premium plan includes 500MB of disk space (500KB maximum per image) and 2500MB of monthly bandwidth for just US$18.95/month. The latter 3 can be free if you are a regular at the PCNX forum As such a small community, I doubt we'd be able to compete with other peoples hosting. But what you get is friendly service, a simple ad-less myPCNX interface, a dedicated server that's hardly used with a 100Mbps connection... Oh and to answer your question: - i.e. not by replying here I was actually prepared to give it away for life, but you just made me thinking; it should be relative to how much one has contributed... I guess if you are always there, it'd be for life.
  17. We decided to start a free image hosting service at http://my.pcnx.com/! myPCNX is a portal for your top computing news stories, hottest reviews and articles as well as tips and tricks! We're starting off by giving people 5MB of space, and we'll see how it goes... P.S. No watermarks
  18. And to make things more interesting, we will be giving away Basic Plus!, Deluxe and Premium image hosting accounts away to those who are the most actively involved at the PCNX forum. See announcement here.
  19. Yeah thanks I noticed that default scan job as well a few days ago. Haven't restarted to test it yet though.
  20. Are you using the 32-bit or 64-bit version of the AV? 206107[/snapback] The 32-bit version.
  21. With the Intel Pentium D CPU release dates just around the corner, does anyone know when Shuttle will release updated XPCs that will support them (i.e. 955/945 chipsets)?
  22. Strange thing that. The same problem happens when I install SAVCE 10 on a clean install of Windows Server 2003.
  23. I agree that SAV corporate edition is a very solid product, except I just do not understand what happened with SAVCE 10. I wonder if it's because we upgraded from SAVCE 9. I'll try doing a clean install and seeing what happens. Strange thing is that the same thing happend with a fresh install on a new Windows Server 2003 box. The only difference I can see would be with their Tamper protection. Should I turn this off? What do you guys do?
  24. Thanks guys. SQL Server wasn't supposed to be open to anything but the localhost; forgot to block the port after opening it to migrate the database. I guess I'm a lot safer now eh? Surprisingly the worm got in even with SP4 installed.
  25. Before I start, I know people usually don't appreciate "HELP PLEASE" requests but let me assure you I've exhausted Google, Symantec's Security Response site and the Internet. Basically on Saturday I discovered a large amount of bandwidth being used that isn't supposed to be. My MySQL and SQL Server 2000 processes were turned off and I discovered 'malware' services installed by the names of "NPROTECT WATCHER" "Symantec" "Remote Administrator Service". They pointed to the system32\vmware211 directory containing modified versionf of Serv-U and Remote Administrator. I got rid of the services and deleted the folder a while back. Updated Symantec AV Corp Ed 10, Ad-Aware SE 1.05 and cleared viruses found. However, it seems that after getting rid of it it's returned again. They seem to have disabled my Windows Firewall as well. I can't find any information about this 'virus' on the Internet. Any one got any ideas? Thank you all very much!